YOLLAR;
İlçemiz içinden geçen ve Antalya’ya kadar uzanan yolun halini herhalde görmeyen yoktur. Karayolları teşkilatımız buraya geçtiğimiz tarihlerde asfalt döktü. Ama nedense bu asfalt şu anda insanların çilesi haline geldi. Bu günlerde sık sık Antalya’ya gidiyorum, araba kullanmaya korkar oldum. Yollar ikinci dökülen asfaltın yarı mıcırları tutmuş yarısı tutmamış onun içinde yolda tır tır araba rahat değil, geçen arabalar devamlı mıcır atıyor cam kırılmalar olduğu gibi daha çok güzelim arabaların boyasına çarpan mıcırlar arabaları yaralıyor.
Çarşı içinde de durum aynı, bizim asfaltımız iyiydi ama ne akılsa o güzelim asfaltın üzerine zamansız bir şekilde ikinci asfalt döküldü şu anda çoğu yer perişan. Kumluca Belediyesi Ana caddeye çıkan ara sokakları sıcak asfalt yaparken Karayollarının Çarşının ortasından geçen ana yollara böyle bir asfalt dökmesi akıl alır gibi bir olay değil.
Ülkemizde bu işi en iyi bilen kurum elbette Karayolları’dır. Ama bu iş bu kadar mı olur yoksa amaçları insanlara eziyet etmek mi belli değil. Ama vatandaş olarak bizim gördüğümüz bu iş olmamış. Burada yola asfalt dökdük demek için yapılmış bir iş var. Tabii beni esas üzen olay bu asfalt bedava dökülmüyor, milli servet gidiyor bu işlere. İşin orası da çok acı.
Şu anda millet bu yollardan çok rahatsız. Bu yollara milli servet gittiğini söyledim yukarıda, o serveti de devlet milletten aldığına göre milletinden aldığı parayı milletine eziyet çektirmek için kullanan dünyada çok nadir devlet vardır diye düşünüyorum. Hele Yaptığı duble yollar ile her zaman haklı olarak öğünen bir Başbakanın ülkesinde hala onun hızına ayak uyduramamış yetkililerin olması da daha da düşündürücü.
Bu durumu üst makamlara bildirecek yetkililer vardır diye düşünüyorum. Ama bu ara aklıma bir şey geldi. Birkaç yıl önce perişan olan Domatesli kavşaktan Beykonak ve Mavikente giden yol için Belediye Başkanımız bir levha dikti bunun üzerine oraya yetkililer hemen bir sıcak asfalt döktüler ve sorun çok güzel bir şekilde çözülmüştü. Başkanımız yine bir levha dikse belki Karayolları yetkilileri uyanır diye düşünüyorum.
Bu şekilde asfalt dökülmesinin yararları konusunda karayolları yetkililerinden birde açıklama gelirse memnun olur aynen burada sizleri bilgilendiririm.
ECZANELER;
İlçemizde 21 eczane bulunmaktadır. Bunlardan temel eğitim mahallesinde 2, Kum mahallesinde 1 ve merkezde 1 eczane nöbete girmemektedir. Bir eczanenizde otogar kompleksinde olup; Hastaneye yakın ama şehir merkezine biraz aralıdır. Yani nöbet tutan 17 eczanemiz bulunmaktadır.
Halkımızdan Nöbetçi eczane bulmada olan zorluklar için gelen talepler üzerine bu konuya kısaca değinmek istedim. Akşam saatlerinde cadde kenarları araç ile dolu olduğu için insanlar arabasını koyup nöbetçi eczaneye bakmak için epey zorlanıyor. Hemen eczanenin önüne aracını koyup nöbetçi eczaneye bakmak istiyor, Aracı koyamıyor ve daha ileri aracı park ettikten sonra eczanenin önüne geldiğinde de nöbetçi eczane levhasını bulmak için bayağı zorlanıyor.
Benim merakım şu;
- Eczanelerimiz insanların geriden görebileceği şekilde hepsi standart olmak üzere üzerinde ışık bulunan ve geriden okunan bir levha veya sağlık eczanesinde olduğu gibi elektronik bir levha koyamazlarmı.
- Eczaneler Belediye işbirliği ile Cumhuriyet meydanına böyle bir ışıklı koyamazlarmı.